Aktivno i radno ljeto

Najbolji stručnjaci rade na izradi inicijative za zakonsku regulativu invalidskih iskaznica

Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 07. 2023. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću kojeg financira Britanska Vlada, jučer je u prostorijama Centra za socijalni rad održali prvi radni sastanak formirane Radne grupe za izradu dokumenta - Inicijative za zakonsku regulativu invalidskih iskaznica.

Projekt provodi Udruga za Down sindrom sa Udruženjem mladih Ružičnjak i Centrom za socijalni rad Grad Mostar.

''Sretni smo što smo u Radnu grupu okupili najkvalitetnije stručnjake iz oblasti prava, socijalne politike i skrbi kao i predstavnike nevladinih organizacija osoba s invaliditetom u HNŽ'', priopćili su iz Udruge za Dow syindrom.

Radnu grupu čine dr. sc. Rebeka Kotlo, red prof. Pravni fakultet Univerziteta u Mostaru i izvršna direktorica Centra za ljudska prava Mostar, dr.sc. Sanja Bazina - Crnokić, doc. SUM i voditelj ureda za zakonodavstvo HNŽ, dipl. iur. Zdravka Marić, ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar, Karolina Tadić Lesko socijalni radnik, Centar za socijalni rad Mostar, Danijela Kegelj – predsjednica udruženja Vedri osmijeh i Goran Petrović, Udruga za Down sindrom.

"Na samom početku sastanka za predsjednicu Radne grupe izabrali smo gđu. Danijelu Kegelj, a tijekom sastanka mogle su se čuti kvalitetne pozitivne inicijative za izradu dokumenta. Odredili smo smjernice koje će se provoditi u tri oblasti, potrebe, pravo i praksa kao i dinamiku rada. Svaki član Radne skupine je preuzeo svoj dio obaveza i odgovornosti u radu Radne grupe.

Nama je iznimna čast što su svi pozvani prihvatili sudjelovanje u radu ove grupe, koja za cilj ima izraditi dokument Inicijative za zakonsku regulativu invalidskih iskaznica. Očekuje na vruće radno ljeto ali sa jednom pozitivnom energijom u ostvarivanju cilja koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete života osobama s invaliditetom", priopćila je Udruga za Down sindrom Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close